Knibefunktion

Efter fødsel og genoptræning

Det kan være en udfordring for mange kvinder at aktiverer sin muskulatur i bækkenbunden igen efter en fødsel.
Denne aktivering kender de fleste også som at kunne knibe sammen i sin bækkenbund.
Knibefunktionen spiller en vigtig rolle i forhold til, at kunne holde på luften, vandet og afføringen.
Bækkenbundens funktion er netop, at kunne trække sig sammen og sikre at vi kan holde på vand og gas. Derudover holder den også kvindens organer stabilt på plads i bækkenet.
Genoptræning af bækkenbunden er et overset område for mange førstegangs fødende kvinder, da de ofte bliver fejl informeret hos egen læge eller sygehuset.
Som Gynobsfysioterapeut, vil Anne til hver en tid anbefale, at kvinder der har gennemgået en graviditet og en fødsel, søger et superviseret genoptræningsforløb, og dermed opnår gode forudsætninger for genoptræning af knibefunktion og styrkelse af muskulaturen i underlivet igen.
Et knib er ikke bare et knib
Et knib kan være på mange måder, men metoden til at kunne aktivere sin bækkebundsmuskler efter en vaginal fødsel, kan for mange kvinder være en store udfordring.
Vi kvinder er skabt til at føde vaginalt, men efter en fødsel kan det være svært at få aktiveret de helt rigtige muskler igen, da det hele har været udsat for et stort pres.
Knibe undersøgelse efter fødsel
Anne tilbyder at undersøge din knibefunktion, efter din fødsel og sikre at du får de rette typer af knibeøvelser med hjem så du igen eller stadig kan holde tæt.
Undersøgelsen tager 30 min og vi gennemgår kort din fødsel, hvorefter jeg mærker din muskulatur indvendigt og vurdere hvilke knibeøvelser der er vigtige for dig.
Ønsker du at få en knibeundersøgelse kan du bakke din tid her eller kontakte Anne via nedestående kontaktformular.

Symptomer

  • Hævelse og smerter i underlivet opleves i nogle tilfælde i flere måneder efter en fødsel.
  • Tyngdefornemmelse i underlivet. Opleves nogle måneder efter fødslen.
  • Halebenssmerter i siddende funktion.
  • Urininkontinens – Svært ved at holde på vandet ved fysisk belastning.
  • Afføringsinkontinens – Kan ikke holde på prutter og afføringen.
  • Smerter ved samleje. Arvævsdannelse kan være årsagen til dette.

Overstående symptomer ses ofte efter en fødsel. Hvis symptomerne er vedvarende, og smerterne er store, og man slet ikke kan holde på urin og afføring, anbefales det at tage kontakt til egen læge.

Du er altid velkommen til, at kontakte Gravida, hvis du har spørgsmål. Anne står altid klar til at vejlede sine patienter i den bedste retning.