Kejsersnit

Når du har født igennem et kejsersnit, bør du vide at operationslægen har været kirurgisk igennem syv lag, før din baby kommer til verden. Bindevævlagene som der passeres, beskrives som en form for støttestrømpe, der har til opgave at holde sammen på kvindens mavemuskler og underlivsorganer.
Som nybagt mor kan der være mange ting oveni hinanden, og man kan måske have en tildens til at tænke at helingen af arret klare og passer sig selv.
Det er særligt vigtigt at du blive klar over, at dit ar vil følge dig resten af livet og uden den nødvendige opmærksomhed risikerer du et generende ar, og ringe helingsproces, som i værste tilfælde kan føre til nedsat fertilitet, smerter omkring arret samt underlivssmerter.
Har du født ved et kejsersnit og er i tvivl om du behandler dit ar rigtigt?
Det kan også være at du ikke har det godt med selv at berøre dit eget ar og søger hjælp til vejledning og arvævsbehandling.
Anne tilbyder oplæring i selvbehandling af dit kejsersnit og sørger for, at du kommer til at kende dit arvæv sådan du føle dig tryg ved enten at selvbehandle eller modtage behandling.

Forebyggelse

Det anbefales, at man er opmærksom på sin vægt, og at man ikke har forstoppet mave, da det kan gå ind og påvirke bughulen, når man skal af med sin afføring.

Genoptræning af bækkenbunden efter graviditet og fødsel, har vist sig, at kunne gøre muskulaturen stærkere, og dermed hjælpe på symptomerne.