Babymassage

Babymassage

Babymassage er en kærlig og mild form for massage. Babymassage har til formål at skabe ro og balance i muskulatur og nervesystemet. Inde i moderens mave ligger baby trygt, beskyttet og i nærkontakt med moderen. Når baby bliver født, vil den opleve en ny verden, som kan være overvældende og skræmmende. Berøring og kropskontakt er et stort behov for din nyfødte baby og det hjælper til at din baby er i stand til at udvikle sig psykisk, som motorisk.

Efter fødselen kan din babys krop være i en form for chok tilstand og du vil som mor og far måske opleve at jeres baby reagerer med uro og gråd i mange situationer.
Babymassagen kan være med til at normaliserer babyens nervesystem, herunder musklerne samt nervernes tonus, der har forbindelse til fordøjelsessystemet. Babymassagen er med til at øge babyens bevidsthed om sine omgivelser og styrker dens udvikling om opmærksomhed og selvværd.

Det anbefales, at man er opmærksom på sin vægt, og at man ikke har forstoppet mave, da det kan gå ind og påvirke bughulen, når man skal af med sin afføring. Genoptræning af bækkenbunden efter graviditet og fødsel, har vist sig, at kunne gøre muskulaturen stærkere, og dermed hjælpe på symptomerne.